Joakim Forsell
Född: 1989
Klubb: Kungliga Automobil Klubben
Bil: Legend Car, Ford

Klass: Legend Cars

Team  Bring´s Legend Car/Forsell Motorsport
Meriter:
Svensk Juniormästare 2010
Skandinavisk Abarthmästare 2011
MKR Mästare 2005

Lite om mig.

Jag har alltid varit bil- och motor intresserad ända sen jag var liten och läste ofta biltidningar som t.ex. Bilsport. Jag kunde det mesta om bilar, men ville ändå följa min äldre bror i fotspåren och tävla i motocross.

Men innan jag hann starta någon crosskarriär kom jag i kontakt med kartingsporten genom att en granne hade en gokart till salu. Pappa och jag tittade på bilen och tog reda på lite mer om karting, sedan var vi fast!

Trots att det var november månad hittade vi en gokartbana som fortfarande var öppen och trots minus 7 grader gav vi oss iväg för en första provtur. Beslutet blev lätt att fatta – jag skulle tävla i Karting nästa säsong.

Vi blev medlemmar i Järfälla Motorklubb och innan tävlingssäsongen hade startat så inköptes en ny lite modernare gokart. Första tävlingssäsongen blev lärotid.

Min andra säsong gick bra med bland annat många pallplatser och en förstaplats. Även detta år blev det en ny kart.

Min tredje säsong har varit jättelyckad med bland annat många förstaplatser och även många andra fina pallplatser. Jag vann även den största och tuffaste serien som heter MKR-serien.

Under den fjärde säsongen blev det flera pallplatser redan första året i den nya klassen Rotax 125cc. Under 2005 blev jag ofta omnämnd i tidningen IB-Motorsport. Även lokaltidningarna "Mitt i" i Stockholmsområdet har intervjuat mig och tagit många bilder, vilket är roligt och uppmuntrande. Det är roligt att ha fått ett namn inom Kartingsporten.

I min sista kartsäsong gick det sådär, extremt mycket trassel som vi fick ordning på i slutet av säsongen. Det blev några pallplatser så jag blev nöjd.

Säsongen 2008 hos Picko troberg Racing slutade med en 5:e plats i JSM. Jag satsade för fullt för en ny säsong 2009 i JTCC med Picko Trobergs 4-bilsteam. Vid sidan om körde jag långlopp I Endurande Racing Cup

2009 års säsong såg ut att bli guld. Ledde serien men ett motorras fick mig att tappa guldet med 2 ynka poäng. Vi kom tillbaka 2010 och denna gång hade vi fullt med reservdelar för jag tänkte inte bli ståendes ett enda race. Jag körde även långlopp lite vid sidan av för att hålla igång.

Säsongen 2010 körde vi eget team, Forsell Motorsport. Gick kanonbra och vi tog SM-Guld. Fått mer support än någonsin!

2011s säsong körde vi för PTR/Svedea i Abarth 500 Trofeo Scandinavia. Säsongen har vart tuff men i slutändan tog jag hem mästerskapstiteln. Andra mästerskapet i rad!
Otrolig support! Nu får jag blicka fram mot 2012.

I år hjälpte vi även en Mattias Lindberg i JTCC, i klassen där jag själv tagit guld.
Hjälper även till som Coach åt den unga talangen.
Allt detta i ett samarbete mellan PTR/Svedea.
Vi på Forsell Motorsport har fått äran att driva bilen åt Mattias.
www.mattiaslindberg.se

2012 Har vart min tuffaste säsong hittills, ekonomiskt sett.

Hade hoppasts på en hattrick och vinna ett tredje mästerskap på raken men en trist olycka ställde till det ordentligt.

Nu till 2016 Kommer jag tillbaka till Legends!